Reply to topic

Kwin falls back to XRender after updating to KDE 4.10

luebking
Registered Member
Posts
922
Karma
7
CPU/memory/disk monitor plasma widget

Compositing should rather have no impact on that. At least all plasmoids on the desktop are composited inside plasma-desktop, only panel translucency may fail.

If you think you spot bugs, please report them, ideally alongside screenshots.
Things don't fix by themselves, you know ;-)
Yantra
Registered Member
Posts
1
Karma
0
bcooksley wrote:Does KWin indicate why it is falling back to XRender?
Have you tried setting OpenGL as the "Compositing type" in System Settings > Desktop Effects > Advanced?


My broken GL problem was fixed by your suggestion. Thanks.
User avatar ryanvade
Registered Member
Posts
40
Karma
0
OS
Same issue when upgrading from 4.11 to 4.11 on Ubuntu
luebking
Registered Member
Posts
922
Karma
7
Same issue when upgrading from 4.11 to 4.11 on Ubuntu

... I bet this is wrong in some way ;-)

Please elaborate on
a) what you upgraded to what
b) whether you're operating on a virtual machine
c) (if no VM) what kind of GPU you're using (amd, legacy?)
User avatar Aoxo
Registered Member
Posts
20
Karma
0
Just wanted to revisit this issue as it still has relevance. I did a clean install of Kubuntu 13.10 as a VMWare Guest the other day and found I still had to apply this workaround. Fortunately this thread is still around so I could remind myself what I did to work around the problem.

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: 16777216, alake, Baidu [Spider], Bing [Bot], edmael, Exabot [Bot], garthecho, Google [Bot], Hans, joshaughnessy, koriun, Majestic-12 [Bot], north, raymondsarver, urgo, verbalshadow, Yahoo [Bot]

cron