Reply to topic

Why is 'kate' so talky?

edgue
Registered Member
Posts
65
Karma
0
OS

Why is 'kate' so talky?

Thu Mar 03, 2011 11:15 am
Hello there,

maybe I am old-fashioned, but very often I am using a konsole to navigate my folders ... and sometimes I wont start dolphin to click on a text file; no I am so outdated that I just type "kate myfile.txt".

Stupid question: why does kate (and probably other kde apps like k3b) print out all these debug messages? No other editor I know does that ...

kate(19936)/kate-filetree KateFileTreePluginView::KateFileTreePluginView: BEGIN: mw: Kate::MainWindow(0x91520d0)
kate(19936)/kate-filetree ProxyItem::ProxyItem: ProxyItem(0x92b50d0,0x0,-1,QObject(0x0) ,"m_root")
kate(19936)/kate-filetree ProxyItem::ProxyItem: ProxyItem(0x92b5df0,0x0,-1,QObject(0x0) ,"Untitled")
kate(19936)/kate-filetree KateFileTreeModel::documentOpened: before add: ProxyItem(0x92b5df0,0x0,-1,KateDocument(0x9206c48) , "Untitled" )
kate(19936)/kate-filetree KateFileTreeModel::setupIcon: BEGIN!
krassboter
Registered Member
Posts
14
Karma
0

Re: Why is 'kate' so talky?  Topic is solved

Thu Mar 03, 2011 11:45 am
Because you did not disable debug-messages.
Open "kdebugdialog", search for "kate" and unselect all checkboxes. Now kate won't talk to you, anymore.
edgue
Registered Member
Posts
65
Karma
0
OS

Re: Why is 'kate' so talky?

Thu Mar 03, 2011 3:42 pm
Ah, easy enough. Thank you very much.

Still wondering: why is "debug" stuff enabled by default? It is a fine thing to have such an application to change the settings; but I find it rather surprising, that "debug=on" is the default setting ...
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18586
Karma
83
OS

Re: Why is 'kate' so talky?

Thu Mar 03, 2011 9:48 pm
It is not usual for debugging to be enabled by default. However, under certain conditions new debug categories could be created, and the default is for them to be on.


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image
User avatar frasty
Registered Member
Posts
105
Karma
0
OS

Re: Why is 'kate' so talky?

Fri Mar 04, 2011 7:18 am
I didn't find kdebugdialog in any menu though.. Maybe it could be useful to expose it under "development" or "utilities" considering that at least in kubuntu many checkboxes are left on by default.


KDE SC 4.12 :: Kubuntu 13.10 :: MultiSeat/MultiDisplay System Setup

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: Alexa [Bot], anli, Baidu [Spider], Bing [Bot], binro, Exabot [Bot], Ganitzsh, garthecho, Google [Bot], google01103, ken300, koriun, lazyit, Majestic-12 [Bot], Nerdfest, netpalantir, SeaJey, SecretCode, sfepa, vascobasque, W3C [Validator], Yahoo [Bot]