Reply to topic

Amarok 2.8 on Windows 8 x64 not opening firewall disabled

zacaj
Registered Member
Posts
6
Karma
0
Installed Amarok 2.8 fresh on Winodws 8 x64, ran as administrator first time, nothing shows up. My hosts file is empty and I disabled my firewall. DebugView gives

[8424] Warning:QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
[8424] Critical:unnamed app(8424): KUniqueApplication: Cannot find the D-Bus session server: "Failed to get autolaunch address from launched dbus-daemon"
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18582
Karma
83
OS
Can you check for the presence of "kdeinit4.exe" and "dbus-daemon.exe" processes in the process list?
If they are running, please kill them, then try again.

You should also verify that those executables are present somewhere within the Amarok installation directory.


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image
zacaj
Registered Member
Posts
6
Karma
0
They are both in the bin/ folder and neither is running
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18582
Karma
83
OS
I'm presuming you have rebooted since installing Amarok, and are using the shortcuts provided by the installer to launch it?


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image
zacaj
Registered Member
Posts
6
Karma
0
I tried launching it both ways, and yes, I've rebooted
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18582
Karma
83
OS
Can you please provide a link to the build which you have installed on your system?


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image
zacaj
Registered Member
Posts
6
Karma
0
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18582
Karma
83
OS
If you try to run Amarok in a terminal, does the following command work?
Code: Select all
amarok.exe --nofork --debug


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image
zacaj
Registered Member
Posts
6
Karma
0
Didn't do a thing. Just quit back to the prompt without printing any info.
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18582
Karma
83
OS
In a terminal, does "ping localhost" work?


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image
zacaj
Registered Member
Posts
6
Karma
0
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18582
Karma
83
OS
Okay, i'm afraid i'm out of ideas as to why Amarok is failing to launch on your computer unfortunately.
While it may not seem too relevant, I am assuming it does not work either under a new, unprivileged user?


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image
kmjensen
Registered Member
Posts
1
Karma
0
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18582
Karma
83
OS
Okay, that is unfortunate. We'll have to wait for the Amarok on Windows folks to look into this then i'm afraid.


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: alake, Alexa [Bot], Baidu [Spider], Bing [Bot], blue_bullet, chicken2jail, claydoh, colomar, Exabot [Bot], garthecho, ghevan, Google [Bot], google01103, Hans, inhiway, kainz.a, koriun, La Ninje, lazyit, Majestic-12 [Bot], mmistretta, nezumi, pedrorodriguez, private_lock, robinh, scummos, Tuukka, urgo, Uri_Herrera, wolfi323, Yahoo [Bot]