Reply to topic

OpenGL doesn't work

User avatar nezumi
Registered Member
Posts
208
Karma
0
OS

Re: OpenGL doesn't work

Fri Nov 01, 2013 3:44 pm
This card from your link is supporting OpenGL 4.1 and newest in beta drivers is 4.4, in official drivers is 4.3 so this may be an issue... We better wait... We want something for longer time to work...
User avatar boudewijn
KDE Developer
Posts
1378
Karma
7
OS

Re: OpenGL doesn't work

Fri Nov 01, 2013 3:48 pm
Thanks!
User avatar nezumi
Registered Member
Posts
208
Karma
0
OS

Re: OpenGL doesn't work

Fri Nov 01, 2013 3:50 pm
Sorry I made a mistake - here is the link:

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=380445

it looks like all the cards on the list are good to go when it comes to new OpenGL versions. I do think though we should buy something decent like 650ti which isnt monster but will surely do.
User avatar boudewijn
KDE Developer
Posts
1378
Karma
7
OS

Re: OpenGL doesn't work

Sat Nov 02, 2013 11:39 am
So either

http://www.paradigit.nl/product/zpr-08o ... fault.aspx

or
http://www.paradigit.nl/product/zpr-08o ... fault.aspx

Will be fine, right? If the first link works, the fund raiser has brought in enough to buy it :-)
User avatar nezumi
Registered Member
Posts
208
Karma
0
OS

Re: OpenGL doesn't work

Sat Nov 02, 2013 3:34 pm
Both looking good brother! Nice one!
User avatar boudewijn
KDE Developer
Posts
1378
Karma
7
OS

Re: OpenGL doesn't work

Sat Nov 02, 2013 3:48 pm
Okay, I ordered the cheaper one :-). Thanks everyone for the help!
User avatar nezumi
Registered Member
Posts
208
Karma
0
OS

Re: OpenGL doesn't work

Sat Nov 02, 2013 3:55 pm
Thank YOU! For all your hard work and damn good piece of software. Let us know about how it goes when card arrives. I dont expect everything to be fixed in split second - just like to know whats up ;) Have a nice dia de los muertos :D
User avatar boudewijn
KDE Developer
Posts
1378
Karma
7
OS

Re: OpenGL doesn't work

Fri Nov 08, 2013 11:07 am
Ha! On Wednesday, the card arrived. Then I discovered that it needs a six pin pcie plug... Which wasn't available on primary desktop's power supply. Nor on my secondary desktop, which, in any case, refused to switch on.

Some googling, some help on irc... I needed a molex->pcie converter cable. But... No molex connectors either, the Lenovo E31 doesn't have those. But! I could disconnect my dvd driver, then I had two sata connectors free, and now I've got a connector converter for those... And I'm now trying to install the right driver.

Let's see what happens :-)
User avatar boudewijn
KDE Developer
Posts
1378
Karma
7
OS

Re: OpenGL doesn't work

Fri Nov 08, 2013 2:46 pm
Okay, I fixed the issue. Or rather, worked around it, because it turns out to be a bug in Qt...

New packages:

http://heap.kogmbh.net/downloads/krita_x86_2.7.8.26.msi

http://heap.kogmbh.net/downloads/krita_x86_2.7.8.26.msi

These packages contain the high quality opengl scaling (useful for downscaling especially) and the wacom work.
User avatar nezumi
Registered Member
Posts
208
Karma
0
OS

Re: OpenGL doesn't work

Fri Nov 08, 2013 3:16 pm
Great - however both links seems to be to 32 bit version..?

This one is for 64 bits, right?
http://heap.kogmbh.net/downloads/krita_x64_2.7.8.26.msi


BTW - how fast you fixed it is mind blowing man, seriously ;)
Yesterday I saw news about new Mudbox service pack - not using it but I like to know whats happening. Autodesk fixed TWO issues, both with Mac and both not really related to program itself but rather to OS. They have listed 24 (sic!) KNOWN issues with some workarounds and they called it a "service PACK" :D Seriously - it is so great to see dedication as yours in Open Source world when some of the "big guys" are nothing more but money sucking JOKE.
I hope I can figured out something to help Krita in the future - great software man. Now - lets test it a bit before work...
User avatar boudewijn
KDE Developer
Posts
1378
Karma
7
OS

Re: OpenGL doesn't work

Fri Nov 08, 2013 3:26 pm
Ew, yes... I mispasted. The official download page should also be updated by now :-)
User avatar nezumi
Registered Member
Posts
208
Karma
0
OS

Re: OpenGL doesn't work

Fri Nov 08, 2013 3:51 pm
Looks like is working fine! VERY usable version of Krita - I dont see major problems, OpenGL helps A LOT.
I just didnt found solution for this right-mouse-button/middle-mouse-button switched on wacom stylus. But this isnt show stopper at all.
User avatar boudewijn
KDE Developer
Posts
1378
Karma
7
OS

Re: OpenGL doesn't work

Fri Nov 08, 2013 4:02 pm
We will probably have to add more config gui for wacom options...
User avatar boudewijn
KDE Developer
Posts
1378
Karma
7
OS

Re: OpenGL doesn't work

Fri Nov 08, 2013 4:25 pm
Looks like I made a mistake nonetheless -- the checkers background is broken. New builds coming up...
User avatar nezumi
Registered Member
Posts
208
Karma
0
OS

Re: OpenGL doesn't work

Fri Nov 08, 2013 4:28 pm
OK... haven't run into this one...

Yeah I see it now..

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: AGB, airdrik, alake, artsymptom, Baidu [Spider], Bing [Bot], boudewijn, codetonic, colomar, einar, Exabot [Bot], garthecho, ggael, Google [Bot], google01103, ingwa, jgrulich, ken300, koriun, La Ninje, lunzhy, Majestic-12 [Bot], MSNbot Media, mutlu, NickElliott, odysseus-art, peje, portnov, rkay, sir_herrbatka, Sogatori, Tuukka, Yahoo [Bot], zabastodwa