Reply to topic

Getinvolved/Quality/Beta/4.10 Fedora KVM problem

User avatar LBL
Registered Member
Posts
130
Karma
0
OS
Hi out there,

I want to try 4.10 beta by using the KVM image like described here: http://community.kde.org/Getinvolved/Qu ... al_Machine

Looks easy: just start run.sh - which doesn't work for me. It doesn't seem like there is a kvm command avaible in Fedora. But I have qemu kvm packages installed. Maybe somebody knows how to do this or what to install.

Greetings
Christian


42: There is no other answer. There are only different ways to express it.
0x2A
0o52
0b101010
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18657
Karma
83
OS
Can you please provide the precise error message? It may help to identify what package is needed to allow the image to be started.


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image
User avatar LBL
Registered Member
Posts
130
Karma
0
OS
./run.sh: Zeile 3: exec: kvm: Nicht gefunden.

There's something missing but I haven't found any program with that name (packages though which are installed).


42: There is no other answer. There are only different ways to express it.
0x2A
0o52
0b101010
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18657
Karma
83
OS
Please see https://fedoraproject.org/wiki/How_to_use_qemu - I suspect the command you need is 'qemu-kvm' instead....


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image
User avatar LBL
Registered Member
Posts
130
Karma
0
OS
Thank you for helping - that's how it works.


42: There is no other answer. There are only different ways to express it.
0x2A
0o52
0b101010

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: alake, Alexa [Bot], Baidu [Spider], Bing [Bot], bobo01, einar, Exabot [Bot], Google [Bot], Hei Ku, joshaughnessy, Marand, mgraesslin, nezumi, orbmiser, TheraHedwig, Yahoo [Bot]