Reply to topic

Monitor icon not showing when Fn+brightness key is pressed

User avatar fbcyborg
Registered Member
Posts
31
Karma
0
OS
Here's the ls -l output:

Code: Select all
drwxr-xr-x  2 root root 4096 Mar  4 18:50 emblems
drwxr-xr-x  9 root root 4096 Feb 21 13:05 gnome
drwxr-xr-x 20 root root 4096 May 16 13:39 hicolor
drwxr-xr-x  5 root root 4096 Feb 21 14:18 locolor
drwxr-xr-x 12 root root 4096 Apr 13 11:41 oxygen
drwxr-xr-x  3 root root 4096 Apr 13 10:29 Oxygen_Black
drwxr-xr-x  3 root root 4096 Apr 13 10:29 Oxygen_Blue
drwxr-xr-x  3 root root 4096 Apr 13 10:29 Oxygen_White
drwxr-xr-x  3 root root 4096 Apr 13 10:29 Oxygen_Yellow
drwxr-xr-x  3 root root 4096 Apr 13 10:29 Oxygen_Zion


Let me know if you need to know something more.
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18669
Karma
83
OS
You will need to perform this check recursively. ls -lR should do this. Those permissions look fine to me however. (644 for files and 755 for directories should work fine). This could also be caused by a corrupt icon file though.


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image
User avatar fbcyborg
Registered Member
Posts
31
Karma
0
OS
OK, here's the output of ls -lR /usr/share/icons/.
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18669
Karma
83
OS
I couldn't see anything wrong with that I am afraid. At this point, I am out of ideas... the correct icon obviously is not being found, leading to KDE falling back to a different icon.


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image
User avatar fbcyborg
Registered Member
Posts
31
Karma
0
OS
No worries, mate, I appreciate your effort anyway. Just in case some news come, let me know! ;)
User avatar Bazilio
Registered Member
Posts
5
Karma
0
OS
Same issue with oxygencolors icon theme.
I solved it:
1) copy video-display.png from
/usr/share/icons/oxygen/48x48/devices
to
~/.kde/share/icons/oxygencolors/48/devices/video-display.png
and to
~/.kde/share/icons/oxygencolors/48/apps/preferences-desktop-display.png
2) edit ~/.kde/share/icons/oxygencolors/index.theme
add "48/apps,48/devices" to "Directories" directive
add
Code: Select all
[48/apps]
Size=48
Context=Applications
Type=Threshold

[48/devices]
Size=48
Context=Devices
Type=Threshold

under [48/actions] section.

3) relogin
User avatar fbcyborg
Registered Member
Posts
31
Karma
0
OS
Thank you so much for your reply, but this didn't work for me. Very frustrating!

By the way, my theme directory is like this: ~/.kde/share/icons/oxygencolors\(v5.1\)/48/devices/
User avatar Bazilio
Registered Member
Posts
5
Karma
0
OS
fbcyborg wrote:By the way, my theme directory is like this: ~/.kde/share/icons/oxygencolors\(v5.1\)/48/devices/

try to use new version of oxygencolors icons, and put it into ~/.kde/share/icons/oxygencolors - without brackets
User avatar fbcyborg
Registered Member
Posts
31
Karma
0
OS
Bazilio wrote:
fbcyborg wrote:By the way, my theme directory is like this: ~/.kde/share/icons/oxygencolors\(v5.1\)/48/devices/

try to use new version of oxygencolors icons, and put it into ~/.kde/share/icons/oxygencolors - without brackets

Done.

Unfortunately, no way to solve.
Very absurd!
User avatar Bazilio
Registered Member
Posts
5
Karma
0
OS
Ok, I uploaded my tuned oxygencolors theme
https://docs.google.com/open?id=0ByKI9y ... zY4TXhZMFU
try to use it and tell me if it works.

(don't forget to relogin or reboot)
User avatar fbcyborg
Registered Member
Posts
31
Karma
0
OS
GREAT!!!

Your modded theme worked like a charm to me too!

I would like to know the reason why mine it's not working.
Furthermore, I like your mod very much. I'll keep it! ;D

Thank you very much.
User avatar Bazilio
Registered Member
Posts
5
Karma
0
OS
Glad to help!

Don't know, why original not working.
Guess because of some bugs in it.
Here one of i've found: http://kde-look.org/content/show.php/oxygencolors?content=104048#c440130
User avatar fbcyborg
Registered Member
Posts
31
Karma
0
OS

Yes, but I think that is not relevant for the bug we are discussing here.
If your modding is just what you said in this thread, it's strange that it didn't work to me, since I've done just what you said. :-\
User avatar Bazilio
Registered Member
Posts
5
Karma
0
OS
My modding:
1) delete folder "22" and remove reference to it from index.theme. I don't need that black icons.
2) customize theme with customize-oc.sh
3) fix broken links (bug in relinker.sh)
4) tricks with monitor icon: viewtopic.php?f=66&t=101515&p=254031#p253877
that's all.

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: apater, areid, Baidu [Spider], Bing [Bot], braystacey, edmael, einar, Exabot [Bot], garthecho, Google [Bot], google01103, ivan, jensreuterberg, joaob, jpwhiting, jstaniek, La Ninje, lazyit, Majestic-12 [Bot], mmistretta, MSN [Bot], pedrorodriguez, salvochea, scottpetrovic, scummos, SeaJey, SecretCode, slangkamp, slawekk, Sogou [Bot], SysGhost, TheraHedwig, tienhung, Tioz, VP1986, Yahoo [Bot], šumski