Reply to topic

X session: Unable to launch "" X session _ _ _""

User avatar tden*
Registered Member
Posts
8
Karma
0
OS
Hi everyone,
I'm using kubuntu 10.10, and after the plymouth phase appears on my desktop this error message:

Code: Select all
X session: Unable to launch "" X session _ _ _"" not found; falling back to default session


Then I've to press OK to go on with the loading (after that everything fine).

I thought that the problem could be caused by my graphic card, so i've installed property driver for ati hd3200, but nothing change, at the start up the same error appear. So i've uninstalled the closed driver and restore the open one... sure the problem is still there.

Any idea to solve the problem??

Thank you

Bye
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18657
Karma
83
OS
At the login screen, right click on "Sessions" and make sure "Default" is selected.


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image
User avatar tden*
Registered Member
Posts
8
Karma
0
OS
All right, thank you!

I solved the problem following your advice!

these are the step I made:

1) i've set the manaul login

2) reboot

3) at login set as default kde

When i was logging-in, a messagge appear:

Code: Select all
Your saved Gnome session isn't valid anymore.
Please, choose a new one or the default one will be used


setting KDE as sefault solve this issue!

So thanks again!!

bye

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: afiestas, arojas, avishekk, Baidu [Spider], Bing [Bot], bjoernbalazs, Cris70, edmael, einar, epsi1on, Exabot [Bot], ggael, Google [Bot], google01103, Hans, ivan, jgrulich, joshaughnessy, jstaniek, koriun, La Ninje, Majestic-12 [Bot], MSNbot Media, ooker, progdan, scummos, sinclair, Sogou [Bot], TheraHedwig, Tioz, Yahoo [Bot]