This forum has been archived. All content is frozen. Please use KDE Discuss instead.

Modyfikacja opcji dostępnych w PPM

Tags: None
(comma "," separated)
nacoipoco
Registered Member

Modyfikacja opcji dostępnych w PPM

Wed Sep 12, 2012 7:44 pm
Witam - chciałbym rozwiązać pewien drażniący mnie szczegół. Mianowicie nie wiem, jak usunąć dublujące się pozycje w menu prawego przycisku myszy po kliknięciu nim w pulpit - chodzi konkretnie o występujące dwa razy w tym samym menu pozycje szablonów nowych dokumentów LibreOffice. problem występuje pod Kubuntu 12.04 (KDE 4.9.0). Zapewne istnieje gdzieś głęboko zakopany jakiś plik konfiguracyjny... :)

Pozdrawiam
A.
AndrzejL
Registered Member
OS
nacoipoco wrote:Witam - chciałbym rozwiązać pewien drażniący mnie szczegół. Mianowicie nie wiem, jak usunąć dublujące się pozycje w menu prawego przycisku myszy po kliknięciu nim w pulpit - chodzi konkretnie o występujące dwa razy w tym samym menu pozycje szablonów nowych dokumentów LibreOffice. problem występuje pod Kubuntu 12.04 (KDE 4.9.0). Zapewne istnieje gdzieś głęboko zakopany jakiś plik konfiguracyjny... :)

Pozdrawiam
A.

Czesc.

Pewnosci nie mam ale zajrzyj tutaj:

Code: Select all
~/.kde4/share/kde4/services

~/.kde/share/apps/konqueror/servicemenus/

~/.kde/share/apps/d3lphin/servicemenus/

~/.kde/share/apps/dolphin/servicemenus/

Lub bardziej globalnie (wymaga roota) tutaj:

/usr/share/kde4/services/ServiceMenus/

/usr/share/apps/konqueror/servicemenus/

/usr/share/apps/d3lphin/servicemenus/

/usr/share/apps/dolphin/servicemenus/

Gdzies w tych okolicach znajduja sie (powinny sie znajdowac) pliki ktore dodaja opcje do menu pklikowego.

Pozdrawiam.

Andrzej

Bookmarks