![]() Registered Member ![]()
|
Witam - od pewnego czasu zaznajamiam się z powyższą przegladarką. I wydaje się calkiem fajna, tyle tylko, że za nic nie mogę rozgryźć mechanizmu działania skrótów sieciowych, tzn. wyszukiwania danego hasła w wybranej przeze mnie wyszukiwarce (wyszukiwarkach). Konkretnie chodzi o to, że nie potrafię ustawić domyślnego silnika wyszukiwania na Google - jakbym nie kombinował, aby wyszukiwanie bylo skuteczne, muszę przed wyszukiwaną frazą wpisać w pasku adresu gg (ok), bo jeśli tego nie zrobię, za każdym razem wyświetli mi się strona logowania Facebooka... (dzieje się tak zawsze - jakichkolwiek ustawień nie wprowadziłbym w menu Konfiguracja rekonq > Silniki wyszukiwania). Czy można przegladarkę ustawić w taki sposób, by nie trzeba było za każdym razem, chcąc wyszukać coś w Google, wpisywać skrótu gg?
Pozdrawiam A. |
|
U mnie wystarczyło ustawić „Domyślna wyszukiwarka” w oknie konfiguracyjnym, na które wskazałeś. Działa.
Jeżeli u Ciebie nie, to spróbuj wyłączyć wszystkie okna rekonq i Konquerora, usunąć plik ~/.kde/share/config/kuriikwsfilterrc i ustawić jeszcze raz. Poza tym polecam zmienić skrót z domyślnego gg na samo g (i separator na spację z dwukropka) — tak jest o wiele wygodniej, przynajmniej dla mnie.
Best regards
Mirosław Zalewski |
|
Registered users: bartoloni, Bing [Bot], Google [Bot], Sogou [Bot]