Registered Member
|
Hej.
Witam wszystkich (mój pierwszy post na tym forum). Znajomy z pracy poprosił mnie o przeinstalowanie systemu gdyż windows xp, jaki używał do tej pory co kilka miesięcy nadawał się do przeinstalowania z powodu ogólnego zamulenia itd. itp. Jako że ja na swoich komputerach używam od X lat różnej maści dystrybucji Linux-ów. Naturalnie i jemu zainstalowałem pingwinka. Wybór padł na Kubuntu 14.04 (beta 2). Ze względu na LTS. Wracając do problemu. Dotychczasowy system (WinXP) miał włączoną opcję Wykrywania automatycznego serwera proxy (w innym przypadku net nie działał). Naturalnie po instalacji Kubuntu zaznaczyłem w Ustawieniach sieci opcję "Automatycznie wykryj konfigurację pośrednika". Niestety internetu brak. Połączenie jest nawiązane ale strony jak się nie ładują. Jakieś pomysły? Dodam że inne parametry połączenia internetowego były ustawione na auto. nic nie było ustawiane na sztywno. p.s. niestety nie mam możliwości kontaktu z informatykami obsługującymi komputery firmowe ponieważ ten komputer nie widnieje w ewidencji i można powiedzieć że jest podłączony na lewo. |
Registered users: bartoloni, Bing [Bot], Google [Bot], Sogou [Bot]