This forum has been archived. All content is frozen. Please use KDE Discuss instead.

Krita - redukcja szumów

Tags: None
(comma "," separated)
nacoipoco
Registered Member

Krita - redukcja szumów

Wed Sep 05, 2012 5:38 am
Witam - z ciekawości sięgnąłem sobie po program graficzny o nazwie Krita (jego najnowszą stabilną wersję). To moja próba któraś już z kolei - za każdym razem nie działa w aplikacji (tak mi się przynajmniej wydaje) redukcja szumów. Opcja ta jest dostepna w dwóch wariantach: metodą Gaussa oraz Wavelet - w pierwszym przypadku nie dzieje się nic, w drugim natomiast obraz robi sie bardzo pikselowy (tzn. jakby jego rozdzielczość znacznie się zmniejszyła). Czy ktoś wie, o co tu chodzi?

Pozdrawiam
A.
Local Orc
Registered Member

Re: Krita - redukcja szumów

Fri Feb 01, 2013 8:07 am
Witaj

Czy próbowałeś użyć wcześniejszej wersji Krity?

Z własnego doświadczenia z Windowsem (nie wiem jak z Linuksem) wiem, że instalacja starszej (stabilniejszej?) wersji może pomóc. U mnie tylko 2.4 wspiera mój tablet bez straszliwych lagów, i to tez nie zawsze (mimo postawienia nowego systemu kilka dni temu, mam XP an desktopie i Vistę na laptopie oraz tablet Kanvus Artist 127. Na szczęście znalazłem "łopatologiczne" rozwiązanie polegające na tworzeniu nowych/otwieraniu i zamykaniy dokumentów aż "zaskoczy", sprawdź czy tak zadziała.)

Bookmarks