Registered Member
|
Witam!
Mam listę liku tysięcy katalogów. W tych katalogach pliki. Muszę otworzyć kilka z tych plików. Dialog wyboru pliku (do otwarcia czy zapisu) zachowuje się tak, że jeśli wejdę w jakiś katalog i z niego wyjdę poziom do góry, to ZAWSZE LĄDUJĘ NA SAMEJ GÓRZE LISTY zamiast w miejscu gdzie byłem ostatnio. I za każdym razem muszę znowu przewijać w dół i szukać tej pozycji gdzie byłem sekundę temu. Nie ukrywam, że jest to okropnie, ale to przeokropnie irytujące, zwłaszcza jak sobie porównam to z dialogiem GTK, gdzie mam klikalną ścieżkę 'breadcrumbs' i jak wyjdę poziom wyżej to fokus jest na ostatnim katalogu w którym byłem a lista katalogów zatrzymana jest w poprzednim miejscu (patrz np. w Audacity). Czy tak się nie da w KDE? Uwielbiam KDE ale to mnie doprowadza na skraj rozpaczy. Może da się to gdzieś skonfigurować??? Błagam, pomocy. Skygge |
Registered Member
|
Nie mogę tego potwierdzić. U mnie ów dialog zachowuje się właśnie tak jakbyś sobie tego życzył. Jakiej wersji KDE/Plasma używasz ?
Neon: 5.25, Plasma: 5.26.0, Frameworks: 5.98.0, Qt: 5.15.6, Kernel: 5.15.0-50-generic (64bit), CPU: AMD Ryzen 5 PRO 4650G, GPU: AMD RENOIR, GUI-Platform: X11
|
Registered users: bartoloni, Bing [Bot], Google [Bot], Sogou [Bot]