Reply to topic

[SOLVED] Flash freezes Konqueror and inutilizes mouse

Manolete
Registered Member
Posts
61
Karma
0
OS
When I visit a webpage with Konqueror, for example Youtube -it happens with any page containing Flash, though-, I can see Flash content, for example YT videos, but if I click on any button Konqueror "freezes" and my mouse stops responding as well, no click, no cursor movement... then, I have to close the tab which causes the problem through ctrl+w and then I recover my mouse and Konqueror's activity.
Iceweasel (Firefox) doesn't have any problem with Flash, on the other hand.

I'm using Debian on AMD64, KDE 4.2 and Flash 10. Could it be a distro-specific issue, or other distros behave similarly?

Regards
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18688
Karma
83
OS
I never experienced this issue with KDE 4.2, Flash 10 on openSUSE 11.1 ( x86 )
When this happens, try switching to a virtual terminal ( Ctrl + Alt + F1 ), login and check the contents of ~/.xsession-errors

Also, do applications continue to update ( clock keeps advancing, etc ) when this happens?


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image
Manolete
Registered Member
Posts
61
Karma
0
OS
Yes, apps continue working, YT videos still playing, and keyboard works, I can alt+tab to switch apps, close the Konqueror tab wich contains the Flash application with ctrl+w and such; but if I had other tabs loading a page, for instance, they freeze till I close the Flash app in which I clicked any of its buttons, menus, etc; then, once said Flash page is closed, resting tabs resume page loading or whatever they were doing and I recover the normal functioning

Here is xsession-errors output, in case it hepls, after visiting a website who uses Flash, present the usual symptoms, and closing it with ctrl+w:

Code: Select all
QObject: Do not delete object, 'unnamed', during its event handler!
konqueror(15485) NSPluginLoader::instance: NSPluginLoader::instance ->  3
nspluginviewer(15600) PluginHostXEmbed::setupWindow: 56711270 970 550

(:15600): Gdk-CRITICAL **: gdk_window_get_origin: assertion `GDK_IS_WINDOW (window)' failed
nspluginviewer(15600) NSPluginInstance::NPSetWindow: results in  0
nspluginviewer(15600) NSPluginInstance::timer: getting  "http://www.desam.es/utilidades/portada3.swf"
konqueror(15485) PluginPart::statusMessage: PluginPart::statusMessage  "Solicitando http://www.desam.es/utilidades/portada3.swf"
nspluginviewer(15600) NSPluginInstance::NPNewStream: results in  0
nspluginviewer(15600) NSPluginInstance::NPNewStream: results in  0
nspluginviewer(15600) NSPluginInstance::NPDestroyStream: results in  0
nspluginviewer(15600) NSPluginInstance::NPNewStream: results in  0
nspluginviewer(15600) NSPluginInstance::NPDestroyStream: results in  0
konqueror(15485) PluginPart::statusMessage: PluginPart::statusMessage  ""
konqueror(15485) PluginPart::statusMessage: PluginPart::statusMessage  ""
nspluginviewer(15600) NSPluginInstance::NPDestroyStream: results in  0
konqueror(15485) PluginPart::statusMessage: PluginPart::statusMessage  ""
plasma(15429) Scroller::clearUnusedItems: clearing items
plasma(15429) Scroller::clearUnusedItems: clearing items
konqueror(15485) NSPluginLoader::release: NSPluginLoader::release ->  2
konqueror(15485) NSPluginInstance::~NSPluginInstance: -> NSPluginInstance::~NSPluginInstance
konqueror(15485) NSPluginInstance::~NSPluginInstance: release
konqueror(15485) NSPluginLoader::release: NSPluginLoader::release ->  1
konqueror(15485) NSPluginInstance::~NSPluginInstance: <- NSPluginInstance::~NSPluginInstance
plasma(15429) Scroller::clearUnusedItems: clearing items
User avatar bcooksley
Administrator
Posts
18688
Karma
83
OS
Sounds like Flash is taking complete focus of the mouse, and locking its position. Try removing the nsplugin configuration and cached data:

Code: Select all
rm $KDEHOME/share/config/kcmnspluginrc
rm -r $KDEHOME/share/apps/nsplugins


System Settings and Device Actions KCM maintainer
Image
Manolete
Registered Member
Posts
61
Karma
0
OS
Excuse I haven't answered before, bcooksley.
Well, I upgraded to 4.2.1 and did what you suggested me. I don't know if it has been the update or deleting the nsplugin configuration and cache, but in any case now Flash seems to work right.

Thanks a lot, :). And in case anyone else has the same problem just to add that once those mentioned folders have been deleted you will need to tell Konqueror to find plugins again, in Preferences, and restart it; if not Flash pluging won't work.

Regards.

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: apater, Baidu [Spider], Bing [Bot], Exabot [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot], mmistretta, MSNbot Media, onesandzeros, renatoatilio, shmerl, Uri_Herrera, Yahoo [Bot]