Reply to topic

move row

User avatar dboyd
Registered Member
Posts
8
Karma
0

move row

Wed Jul 25, 2018 2:04 am
i am not sure if im missing something obvious, but i cannot shift rows up and down. I would like to be able to have my rows displayed as the same order of my statements, but i can move them once they are created. If they have the same date, i cant move one to be before the other.
Ive not been able to find any information on this.
Thanks for any help.
User avatar smankowski
Moderator
Posts
1011
Karma
7
OS

Re: move row

Thu Jul 26, 2018 8:33 pm
This is not possible to reorder rows.


Skrooge, a personal finances manager powered by KDE
Image - PayPal
User avatar dboyd
Registered Member
Posts
8
Karma
0

Re: move row

Fri Jul 27, 2018 3:59 pm
Is it possible to modify the time stamp on the row, in order to make it come before or after another entry on the same date?
User avatar smankowski
Moderator
Posts
1011
Karma
7
OS

Re: move row

Sun Jul 29, 2018 7:36 pm
No, but you can recreate the operations in the right order.


Skrooge, a personal finances manager powered by KDE
Image - PayPal
User avatar dboyd
Registered Member
Posts
8
Karma
0

Re: move row

Mon Jan 07, 2019 2:35 am
I have been recreating the operation in correct order to get it to be in correct sequence for multiple operations in a single date, I have recently upgraded to 2.17.0 and I am no longer able to recreate the operation and have it in order, no matter what I do, it has some strange random order for operations with same date.
User avatar smankowski
Moderator
Posts
1011
Karma
7
OS

Re: move row

Mon Jan 07, 2019 8:11 am
You must click on the header of the "Balance" column to get the right order.


Skrooge, a personal finances manager powered by KDE
Image - PayPal
BigaAl
Moderator
Posts
30
Karma
0
OS

Re: move row

Wed May 13, 2020 9:28 pm
Hi there.
o..I wanted to donate some beer money and your donate only shows Liberapay which I wont use. Paypal is preferred.
o..Recently I tried GNUcash to see if it had improved over the years, but it is still the same non-user friendly application. Goodness me, they dont even have any levels of undo. Throughout Skrooge consideration is shown to the user and its interface and methods are all designed cleverly to make accounts as easy as possible. A good comparison would be in GNUcash when you add a new account, you need a starting amount. The starting amount is so convoluted, that alone would make a user inconvenienced.
Make a mistake, and the only way to fix is by referring to backups.
o..Anyway, my question is similar to this thread; how to move imported columns of data see below the Comment field needs to be moved to payee. I cant find anything in help to describe how? https://imgur.com/xoAvR0U

Best wishes, and regards from NZ, Alistair.
User avatar smankowski
Moderator
Posts
1011
Karma
7
OS

Re: move row

Wed May 13, 2020 9:39 pm
BigaAl wrote:Hi there.
o..Anyway, my question is similar to this thread; how to move imported columns of data see below the Comment field needs to be moved to payee. I cant find anything in help to describe how? https://imgur.com/xoAvR0U

Hi,

If you want to move the content of column Comment into Payee, you can use the "Search & Process" rules.
Regards.


Skrooge, a personal finances manager powered by KDE
Image - PayPal
BigaAl
Moderator
Posts
30
Karma
0
OS

Re: move row

Wed May 13, 2020 11:02 pm
smankowski wrote:If you want to move the content of column Comment into Payee, you can use the "Search & Process" rules.
Regards.

Skrooge Version 2.21.1
Problems, Im finding that search seems faulty in my version. The search that works is bank TSB which shows in search field some weird functions (from old searches). Search in Kiwibank does not work at all. Any ideas? Should I delete all previous searches and start again?
Thanks, Al.
The last image shows the contents of Kiwibank07 which complies with the search criteria.
https://imgur.com/LciwXc4
https://imgur.com/7Fxkk9i
https://imgur.com/psvGDTO

Well eventually found it was working, but the hint box confused. EG the search hint says the word is case-insensitive so I thought my search:
(Account ='KiwibankNoticeS07' and Sub comment contains 'transfer')' would find any case of 'transfer' in sub comment, but it only finds 'transfer', not 'TRANSFER' this is a tad confusing.

Also, the process part has me confused - search is defined and finds, I add to Process (in search and process) Payee = Sub comment with expected behaviour Sub comments are copied to Payee on search but this doesnt happen; I get search results, but no Processing?
User avatar smankowski
Moderator
Posts
1011
Karma
7
OS

Re: move row

Thu May 14, 2020 6:10 am
BigaAl wrote:
smankowski wrote:If you want to move the content of column Comment into Payee, you can use the "Search & Process" rules.
Regards.

Skrooge Version 2.21.1
Problems, Im finding that search seems faulty in my version. The search that works is bank TSB which shows in search field some weird functions (from old searches). Search in Kiwibank does not work at all. Any ideas? Should I delete all previous searches and start again?
Thanks, Al.

In your first screen capture, the is something strange. This is my fault (an unexpected impact of a modification).
You just have to modifiy (or delete an create) this rule.
BigaAl wrote:The last image shows the contents of Kiwibank07 which complies with the search criteria.
https://imgur.com/LciwXc4
https://imgur.com/7Fxkk9i
https://imgur.com/psvGDTO

Well eventually found it was working, but the hint box confused. EG the search hint says the word is case-insensitive so I thought my search:
(Account ='KiwibankNoticeS07' and Sub comment contains 'transfer')' would find any case of 'transfer' in sub comment, but it only finds 'transfer', not 'TRANSFER' this is a tad confusing.

Yes, search is case sensitive.
BigaAl wrote:Also, the process part has me confused - search is defined and finds, I add to Process (in search and process) Payee = Sub comment with expected behaviour Sub comments are copied to Payee on search but this doesnt happen; I get search results, but no Processing?

The "Search" button does only the search an open the "operation" page. This is useful to check if the rule will be applied on the right data set.
If you want the apply the modification, you must click on "Execute" (on the right just under the rule table). This is a menu, a long click will give you more option.


Skrooge, a personal finances manager powered by KDE
Image - PayPal
User avatar smankowski
Moderator
Posts
1011
Karma
7
OS

Re: move row

Thu May 14, 2020 6:16 am
BigaAl wrote:I wanted to donate some beer money and your donate only shows Liberapay which I wont use. Paypal is preferred.

I added my paypal in my signature. ;)


Skrooge, a personal finances manager powered by KDE
Image - PayPal
BigaAl
Moderator
Posts
30
Karma
0
OS

Re: move row

Thu May 14, 2020 6:33 am
smankowski wrote:
BigaAl wrote:I wanted to donate some beer money and your donate only shows Liberapay which I wont use. Paypal is preferred.

I added my paypal in my signature. ;)

Oh, you should have received $NZ10 earlier today. If not, please advise (by paypal it was)

Ive been doing Execute with no change can you please check my image and tell me what Im doing wrong - Sub comment should replace Payee

https://imgur.com/wC5RkIL

Search is executing ok its the process thats not doing anything eg if I update is: Category='Empty' when press 'Execute All' nothing happens although there is a prompt lower left says 'Process Executed'. When the process is executed, is there a special method I need to view the modified account?

Slightly confusing is when you add the Update parameters, you have to press [Add] if [Modify] is pressed the search is removed.

Ive tried update on different accounts as well, even though search params are met.
BigaAl
Moderator
Posts
30
Karma
0
OS

Re: move row

Thu May 14, 2020 9:28 pm
IT IS FIXED!!
For some reason, I thought it must be working for you and Id tried everything here apart from a different computer.
Thats where the problem was, my laptop must be missing something that Skrooge needs because my desktop works the processing fine.

LATER
I reinstalled Skrooge on the laptop and now the actions work.

Sorry about that!
Alistair.

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: andrew-dy, Baidu [Spider], Bing [Bot], bwooster, farid, Google [Bot], jmacleod, luckylee, robgriff444, Section_8, sword, TheraHedwig, WynterTheCat, Yahoo [Bot]