Reply to topic

Syntax checking can't find any C++ libaries

wanni
Registered Member
Posts
2
Karma
0
OS
Note: Only the syntax checking in KDevelop is borked, the building works just fine and doesn't return any errors

Code used (default when making new project):
Code: Select all
#include <iostream>

int main(int argc, char **argv) {
    std::cout << "Hello, world!" << std::endl;
    return 0;
}

Screenshot of what I'm talking about: https://i.imgur.com/bPMts9X.png

When I hover over iostream: https://i.imgur.com/ZBzE3Wu.png (sorry for the transparency, couldn't get it any better)

I have tried reinstalling gcc, cmake and kdevelop several times (pacman -R <package>) and asking a few friends, but nobody had the same issue. I would appricate any help or suggestions, and if I missed something in this post please let me know so I can correct it.

Thanks for your time.
User avatar scummos
Global Moderator
Posts
1132
Karma
7
OS
Strange. In the project settings, under Language Support, in C/C++ parser, try changing the value selected for "compiler for path" (bottom right). Does that change anything?


I'm working on the KDevelop IDE.
wanni
Registered Member
Posts
2
Karma
0
OS
scummos wrote:Strange. In the project settings, under Language Support, in C/C++ parser, try changing the value selected for "compiler for path" (bottom right). Does that change anything?


Thanks so much, changing it from Clang to GCC seems to have fixed the problem, seems that my Clang install was corrupt maybe, but it works now, thank you so much.
User avatar scummos
Global Moderator
Posts
1132
Karma
7
OS
It shouldn't be, KDevelop depends on the clang package and that package includes the required headers on arch, I just checked :/

Good to know that it works now, though.


I'm working on the KDevelop IDE.

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: Baidu [Spider], bigboss97, Bing [Bot], drookie, Exabot [Bot], Google [Bot], keyths