Reply to topic

ctrl+v stops and refuse to paste

stefaca
Registered Member
Posts
4
Karma
0

ctrl+v stops and refuse to paste

Sun Feb 10, 2019 5:14 pm
Hi,

I have a strange issue. Somehow paste via ctrl+v is not working anymore. Shortcuts are OK, not changed, keyboard events are checked with
Code: Select all
xev -event keyboard
and everything is OK byt paste is not working :D Paste via shift+insert works but ctrl+(c/v) is more natural combination.

I read a lot of posts but I didn't found solution.

Identical problem on 2 comps:
Code: Select all
Operating System: Debian GNU/Linux
Release: Testing
Codename: Buster
KDE Plasma Version: 5.14.5
Qt Version: 5.11.3
KDE Frameworks Version: 5.54.0
Kernel Version: 4.19.0-2-amd64
User avatar Mamarok
Manager
Posts
3614
Karma
10
OS
where are you trying to past to? If it's the Konsole, this is the correct behavior, a right click in it will show you why... Copy-Paste doesn't have the same shortcuts in GUI application as in the command line


Mamarok, hanging out in the Amarok forum since August, 2007
Currently running Kubuntu 18.10, Plasma 5.14.5
stefaca
Registered Member
Posts
4
Karma
0
Just paste, anywhere. Documents, kate, idea, new tab in browser. shift+insert works but I don't know why ctrl+v stopped and how to make to work as it should be.
User avatar Mamarok
Manager
Posts
3614
Karma
10
OS

Re: ctrl+v stops and refuse to paste

Wed Feb 13, 2019 11:45 am
exiting and relaunching Plasma didn't help? If not, could you please give some more information about your installation, namely distribution and Plasma version


Mamarok, hanging out in the Amarok forum since August, 2007
Currently running Kubuntu 18.10, Plasma 5.14.5
stefaca
Registered Member
Posts
4
Karma
0
Mamarok wrote:exiting and relaunching Plasma didn't help? If not, could you please give some more information about your installation, namely distribution and Plasma version


I posted that informations in 1st post. If anything is needed I can attach.
User avatar Mamarok
Manager
Posts
3614
Karma
10
OS
Sorry, seems my cold clouded my vision. Do you remember any changes you made outside of the Plasma installation or any tweaks in the system before that happened? Works quite fine here for me on the same Plasma version.


Mamarok, hanging out in the Amarok forum since August, 2007
Currently running Kubuntu 18.10, Plasma 5.14.5
stefaca
Registered Member
Posts
4
Karma
0
Mamarok wrote:Sorry, seems my cold clouded my vision. Do you remember any changes you made outside of the Plasma installation or any tweaks in the system before that happened? Works quite fine here for me on the same Plasma version.


Nothing is changed. My home comp was installed more than a year ago, laptop for business maybe more than 8 monhts. I do update every week. Something during update has broke something on both comps but I can't find what is. Both comps with same issue and I don't know what is happening :(

Strange is that I have a system backup from a couple months ago, I restore it, ctrl+v works. But, when I update system it breaks. Yes, there is some weird bug.

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: Baidu [Spider], Bing [Bot], ckatko, dngrsone, Exabot [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot], rbreu, Yahoo [Bot]