Reply to topic

DigiKam crashing after building.

swatil
Registered Member
Posts
8
Karma
0

DigiKam crashing after building.

Wed Mar 23, 2016 5:13 pm
I built DigiKam successfully but when it launches, I'm encountering the following error:

root@swati-HP-Pavilion-15-Notebook-PC:/home/swati# digikam
QStandardPaths: XDG_RUNTIME_DIR not set, defaulting to '/tmp/runtime-root'
digikam.general: "/root/Pictures"
digikam.general: Root album is : "/root/Pictures"
digikam.database: Database directory is : "/root/Pictures"
digikam.general: AlbumWatch use QFileSystemWatcher
digikam.general: Database Parameters:
Type: "QSQLITE"
DB Core Name: "/root/Pictures/digikam4.db"
DB Thumbs Name: "/root/Pictures/thumbnails-digikam.db"
DB Face Name: "/root/Pictures/recognition.db"
Connect Options: ""
Host Name: ""
Host port: -1
Internal Server: false
Internal Server Path: ""
Username: ""
Password: ""

digikam.dbengine: Loading SQL code from config file "/usr/share/digikam/database/dbconfig.xml"
digikam.dbengine: Checking XML version ID => expected: 3 found: 3
digikam.coredb: Core database: running schema update
digikam.coredb: Core database: no database file available
KMemoryInfo: Platform identified : "LINUX"
KMemoryInfo: TotalRam: 4070653952
digikam.general: Allowing a cache size of 194 MB
digikam.general: No locale found in database
digikam.general: No locale found in config file
digikam.database: addLocation QUrl( "file:///root/Pictures" )
KCrash: crashing... crashRecursionCounter = 2
KCrash: Application Name = digikam path = /usr/bin pid = 4202
KCrash: Arguments: /usr/bin/digikam
KCrash: Attempting to start /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libexec/drkonqi from kdeinit
sock_file=/tmp/runtime-root/kdeinit5__0
Warning: connect() failed: : No such file or directory
KCrash: Attempting to start /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libexec/drkonqi directly
found lsb_release
Using /proc to determine executable path
Executable is: "/usr/bin/digikam"
Executable exists: true
QStandardPaths: XDG_RUNTIME_DIR not set, defaulting to '/tmp/runtime-root'
Enabling drkonqi crash catching
Invalid pixmap specified.
No frame loaded
No frame loaded
No frame loaded
No frame loaded
No frame loaded
No frame loaded
Sending SIGSTOP to process

[1]+ Stopped digikam
root@swati-HP-Pavilion-15-Notebook-PC:/home/swati# Sending SIGCONT to process


Please help me to fix this.

Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: Baidu [Spider], Bing [Bot], boudewijn, Google [Bot], nshiell, rafaellinuxuser, stratosl, TheraHedwig, z428