Reply to topic

kdenlive 0.9.7 KDE Development Platform 4.11.5 ubuntu 13.10

User avatar netpet
Registered Member
Posts
37
Karma
0
I have been running kdenlive for a while and it have been working perfect with audio etc.
But now when I try to import audio to kdenlive or if subtract audio from a video clip to wav 48000hz it also crash.
I think the problem is not related to the audio - anyway I have tried to make a bug report but I am not sure if this done the right way but any suggestions
on how to solve my problem ?
User avatar TheDiveO
Registered Member
Posts
203
Karma
2
I've noticed the same. As I had an older daily build still laying around I was able to use it for importing. Afterwards, I switch back to the recent.

I see this as a severe regression in kdenlive.


TheDiveO on YouTube: diving videos and aerial (quadcopter) videos, all made with Kdenlive.
TheDiveO Blog: know-how about Protune-grading in Kdenlive, GoPro HD Hero 3, DJI Phantom Quadcopter, full face mask diving, and some more...
User avatar netpet
Registered Member
Posts
37
Karma
0
TheDiveO wrote:I've noticed the same. As I had an older daily build still laying around I was able to use it for importing. Afterwards, I switch back to the recent.

I see this as a severe regression in kdenlive.


I am now using Version 0.9.6 Using KDE Development Platform 4.11.5 and it works again after using
sudo ppa-purge ppa:sunab/kdenlive-svn it did fix my problem - am not really able to build anything
on this computer so need the premade compilations to solve my problems.

I have friends that never upgrades because they are afraid to lose the stable version.
User avatar Steve Guilford
Registered Member
Posts
180
Karma
0
netpet wrote:
TheDiveO wrote:I've noticed the same. As I had an older daily build still laying around I was able to use it for importing. Afterwards, I switch back to the recent.

I see this as a severe regression in kdenlive.


I am now using Version 0.9.6 Using KDE Development Platform 4.11.5 and it works again after using
sudo ppa-purge ppa:sunab/kdenlive-svn it did fix my problem - am not really able to build anything
on this computer so need the premade compilations to solve my problems.

I have friends that never upgrades because they are afraid to lose the stable version.


Do you have a link to your bug report handy?
asilnevs
Registered Member
Posts
48
Karma
0
Do you have a link to your bug report handy?

I think it's this one: http://www.kdenlive.org/mantis/view.php?id=3229
User avatar Steve Guilford
Registered Member
Posts
180
Karma
0
The crash (a SEGFAULT) is located within MLT...

Code: Select all
hread 1 (Thread 0x7f68beeb37c0 (LWP 2611)):
[KCrash Handler]
#5  0x00007f6889cd5e56 in ?? () from /usr/lib/mlt/libmltavformat.so
#6  0x00007f68bb7f439f in mlt_frame_get_image () from /usr/lib/libmlt.so.6
#7  0x00007f68bb5da330 in Mlt::Frame::get_image(mlt_image_format&, int&, int&, int) () from /usr/lib/libmlt++.so.3
#8  0x00000000006fb0ef in Render::showFrame (this=0x33e8dc0, frame=0x7f68405eb360) at /build/buildd/kdenlive-0.9.7+git20140202.645eed7a/src/renderer.cpp:1902
#9  0x00000000007098ac in Render::qt_static_metacall (_o=0x33e8dc0, _id=0, _a=0x7f68405eb3a0, _c=<optimized out>) at /build/buildd/kdenlive-0.9.7+git20140202.645eed7a/build/src/renderer.moc:142
#10 0x00007f68bbbaadce in QObject::event (this=0x33e8dc0, e=<optimized out>) at kernel/qobject.cpp:1194


The first thing I'd have a look at is your MLT version.
FYI, I'm running KdenLive 0.9.7 w/ MLT 0.9.1 and audio files load just fine.
User avatar netpet
Registered Member
Posts
37
Karma
0
Steve Guilford wrote:The crash (a SEGFAULT) is located within MLT...

Code: Select all
hread 1 (Thread 0x7f68beeb37c0 (LWP 2611)):
[KCrash Handler]
#5  0x00007f6889cd5e56 in ?? () from /usr/lib/mlt/libmltavformat.so
#6  0x00007f68bb7f439f in mlt_frame_get_image () from /usr/lib/libmlt.so.6
#7  0x00007f68bb5da330 in Mlt::Frame::get_image(mlt_image_format&, int&, int&, int) () from /usr/lib/libmlt++.so.3
#8  0x00000000006fb0ef in Render::showFrame (this=0x33e8dc0, frame=0x7f68405eb360) at /build/buildd/kdenlive-0.9.7+git20140202.645eed7a/src/renderer.cpp:1902
#9  0x00000000007098ac in Render::qt_static_metacall (_o=0x33e8dc0, _id=0, _a=0x7f68405eb3a0, _c=<optimized out>) at /build/buildd/kdenlive-0.9.7+git20140202.645eed7a/build/src/renderer.moc:142
#10 0x00007f68bbbaadce in QObject::event (this=0x33e8dc0, e=<optimized out>) at kernel/qobject.cpp:1194


The first thing I'd have a look at is your MLT version.
FYI, I'm running KdenLive 0.9.7 w/ MLT 0.9.1 and audio files load just fine.


Yes my downgrade was not (really) working OK when rendering my project in h264 or webm - 1280x720/25 frames 30 minutes video was a 128mb file
and normaly i use and get a better quality output - so i have to find another solution but I can't compile so i need to use the build pages
for my amd64 ubuntu.

But it says its not availble using repositories..
http://ppa.launchpad.net/sunab/kdenlive ... 4/Packages 404 Not Found
User avatar netpet
Registered Member
Posts
37
Karma
0
Yes my downgrade was not working OK and update says its not availble using repositories..

http://ppa.launchpad.net/sunab/kdenlive ... 4/Packages 404 Not Found[/quote]

I am not sure but I think my system stoped working after some google/chrome update that possible replaced working parts..
I am not really sure about it... to bad I am not running a LTS version and upgrading to 14.04 does not solve the problem.
User avatar netpet
Registered Member
Posts
37
Karma
0
Silly me :< - I was rendering a screen capture and normaly 30 minutes of video is renderet to about 1.9gb files.
But doing like always i did get very small output files - so I tried change the bts rates and did forget that
my input was only 15 frames - so after playing around with this and rendering some other projects I did
find a reason for my small files.

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: alake, Artmessiah, Baidu [Spider], benlaps, Bing [Bot], Deevad, DeMus, Exabot [Bot], Google [Bot], google01103, metzman, MSNbot Media, scummos, shenrui, sinilill, Sogou [Bot], Steve Guilford, TheraHedwig, torpak, wperkins, Xiceph, Yahoo [Bot]