Reply to topic

h.264 Rendering Crashes at Start

MountainGeneral
Registered Member
Posts
3
Karma
0

h.264 Rendering Crashes at Start

Fri Apr 04, 2014 1:41 am
I am hoping someone here can help me with this issue because it's the last roadblock (I hope) to me using this program as my general purpose video editor.

I, for some reason, cannot render in h.264. The video codec is present, but as soon as I start the rendering process, it crashes. The only information that pops up is that the rendering crashed. It produces a file with virtually zero size. MPEG4 and xvid work fine though.

Does anyone have any tips for what might be going wrong? If you need any information from me, please just let me know how to get it for you and I'll try. I'm not exactly new to linux, but I'm certainly a novice.

Thanks.
User avatar dode
Registered Member
Posts
85
Karma
0
OS

Re: h.264 Rendering Crashes at Start

Fri Apr 11, 2014 11:48 pm
Maybe it is this issue: viewtopic.php?f=272&t=117980 ?
madcoucal
Registered Member
Posts
2
Karma
0
I also have a problem rendering to h.264, when I play back the rendered file I only have audio. I followed the link in the previous post and it seems the problem can be solved by installing the 3 files in this post. http://forum.kde.org/viewtopic.php?f=27 ... 0&start=15. I am completely new to linux and kdenlive and have no idea how to install the files. Any guidance would be appreciated.
User avatar Steve Guilford
Registered Member
Posts
197
Karma
0
madcoucal wrote:I also have a problem rendering to h.264, when I play back the rendered file I only have audio. I followed the link in the previous post and it seems the problem can be solved by installing the 3 files in this post. viewtopic.php?f=272&t=117980&start=15. I am completely new to linux and kdenlive and have no idea how to install the files. Any guidance would be appreciated.


Click on the link and your browser should automatically startup the package installer. In Firefox I have my configuration set to always ask me if I want to save or open a file. For this link, I'd choose 'open'. HTH...
madcoucal
Registered Member
Posts
2
Karma
0

Re: h.264 Rendering Crashes at Start

Wed Apr 23, 2014 12:58 am
Thannks for the quick reply. Unfortunetely the links are for amd64 architecture and I have intel. There seems to be a few threads on this problem so I'll search again for a solution.
Thanks again.
rrossmair
Registered Member
Posts
1
Karma
0
madcoucal wrote:Thannks for the quick reply. Unfortunetely the links are for amd64 architecture and I have intel.

amd64 is the 64-bit version of the x86 instruction set. It's also called x64, x86_64 or "Intel 64" (intel's preference :-)).
It's named thus because the original specification was created by AMD. So, if you have an x86-compatible 64-bit intel processor, it supports the amd64 architecture.

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: andreas_k, arcanis, Baidu [Spider], Bing [Bot], buckwangs, cgehman, davidemme, Exabot [Bot], ggael, Google [Bot], google01103, jmacleod, La Ninje, molecule-eye, paulv, Przemas, RamonMiranda, Sogou [Bot], tavet, TSDgeos, Yahoo [Bot]