Reply to topic

Rendering with h264 crash

rulet111
Registered Member
Posts
30
Karma
0

Rendering with h264 crash

Wed Apr 16, 2014 8:14 pm
I installed kdenlive in home directory using script which is located here(just modified it to use stable 0.9.6 version). When trying to render with h264 it gives this error. Any ideas?
User avatar Steve Guilford
Registered Member
Posts
150
Karma
0

Re: Rendering with h264 crash

Thu Apr 17, 2014 12:53 am
rulet111 wrote:I installed kdenlive in home directory using script which is located here(just modified it to use stable 0.9.6 version). When trying to render with h264 it gives this error. Any ideas?

Looks like something is buggered in the rendering script. Use the 'Generate Script' button on the render page to see the command line being used to render your output. I suspect there's something there that it doesn't like (e.g. 'dct8x8') or maybe the arguments are out of order

Try rendering to a different h264 profile as well.
rulet111
Registered Member
Posts
30
Karma
0

Re: Rendering with h264 crash

Thu Apr 17, 2014 4:30 am
Well, seems like there is only one h264 profile. I generated the script as you said, here it is:

#! /bin/sh

SOURCE="/home/r/kdenlive/scripts/script001.sh.mlt"
TARGET="/home/r/kdenlive/untitled.mp4"
RENDERER="/home/r/kdenlive/20140416/bin/kdenlive_render"
MELT="/home/r/kdenlive/20140416/bin/melt"
PARAMETERS="-pid:5600 $MELT hdv_1080_50i avformat - $SOURCE $TARGET f=mp4 hq=1 acodec=aac ab=384k ar=48000 pix_fmt=yuv420p vcodec=libx264 minrate=0 vb=12000k g=250 bf=3 b_strategy=1 subcmp=2 cmp=2 coder=1 flags=+loop flags2=dct8x8 qmax=51 subq=7 qmin=10 qcomp=0.6 qdiff=4 trellis=1 aspect=@16/9 pass=1 threads=1 real_time=-1"
$RENDERER $PARAMETERS
User avatar Steve Guilford
Registered Member
Posts
150
Karma
0

Re: Rendering with h264 crash

Thu Apr 17, 2014 4:09 pm
OK...now you'll need to chase down the dct8x8 parameter and verify how it is supposed to be applied. Maybe somebody else here can comment on that.

Fiddle w/ the script file and see if you can get it to work.
rulet111
Registered Member
Posts
30
Karma
0

Re: Rendering with h264 crash

Thu Apr 17, 2014 4:12 pm
I removed flags2=dct8x8 parameter, but rendering still crashes.
User avatar Steve Guilford
Registered Member
Posts
150
Karma
0

Re: Rendering with h264 crash

Thu Apr 17, 2014 6:32 pm
rulet111 wrote:I removed flags2=dct8x8 parameter, but rendering still crashes.

I did a quick rendering in h264 and it worked fine.

Maybe you have a libx264 version problem. I built KdenLive from the build script on the MLT site. The x264 directory has a 'version.sh' file in it which outputs:

#define X264_REV 2242
#define X264_REV_DIFF 0
#define X264_VERSION " r2242 d967c09"
#define X264_POINTVER "0.129.2242 d967c09"

What version of x264 do you have?
rulet111
Registered Member
Posts
30
Karma
0

Re: Rendering with h264 crash

Thu Apr 17, 2014 6:53 pm
Hmm... that is strange. I have the same output:

#define X264_REV 2242
#define X264_REV_DIFF 0
#define X264_VERSION " r2242 d967c09"
#define X264_POINTVER "0.129.2242 d967c09"

Just can't understand what can be a problem.
User avatar Steve Guilford
Registered Member
Posts
150
Karma
0

Re: Rendering with h264 crash

Thu Apr 17, 2014 7:02 pm
rulet111 wrote:Hmm... that is strange. I have the same output:

#define X264_REV 2242
#define X264_REV_DIFF 0
#define X264_VERSION " r2242 d967c09"
#define X264_POINTVER "0.129.2242 d967c09"

Just can't understand what can be a problem.


Search your filesystem for multiple versions of libx264
rulet111
Registered Member
Posts
30
Karma
0

Re: Rendering with h264 crash

Thu Apr 17, 2014 7:06 pm
Steve Guilford wrote:Search your filesystem for multiple versions of libx264


You want to say that installed in /home libx264 can be in conflict with installed libx264 in the system?
Just as an example try to render this file with h264.
By the way, I'm using Debian 7 64bit.
User avatar Steve Guilford
Registered Member
Posts
150
Karma
0

Re: Rendering with h264 crash

Thu Apr 17, 2014 11:56 pm
Yes...multiple versions of libx264 could cause problems such as these.

Your video rendered just fine on my system. Ubu 12.04LTS
rulet111
Registered Member
Posts
30
Karma
0

Re: Rendering with h264 crash

Fri Apr 18, 2014 4:07 am
The problem is if I delete system installed libx264-123 it will delete almost all multimedia programs like vlc and e.t.
User avatar Steve Guilford
Registered Member
Posts
150
Karma
0

Re: Rendering with h264 crash

Fri Apr 18, 2014 3:40 pm
rulet111 wrote:The problem is if I delete system installed libx264-123 it will delete almost all multimedia programs like vlc and e.t.

Use the LD_LIBRARY_PATH environment variable to override the library search order.

Here's what I do:

export LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/lib
kdenlive

Here's some useful info: http://tldp.org/HOWTO/Program-Library-HOWTO/shared-libraries.html
rulet111
Registered Member
Posts
30
Karma
0

Re: Rendering with h264 crash

Sun Apr 20, 2014 10:26 am
Steve Guilford wrote:Here's what I do:
export LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/lib
kdenlive
http://tldp.org/HOWTO/Program-Library-HOWTO/shared-libraries.html


So you installed kdenlive using script not to home?

Here is where I installed using script:

r@prime:~/kdenlive/20140416$ ls -l
итого 28
drwxr-xr-x 2 r r 4096 Апр 16 12:13 bin
drwxr-xr-x 15 r r 4096 Апр 16 12:10 include
drwxr-xr-x 6 r r 4096 Апр 16 12:13 lib
drwxr-xr-x 16 r r 4096 Апр 16 12:13 share
-rwxr-xr-x 1 r r 9557 Апр 16 12:13 start-kdenlive
r@prime:~/kdenlive/20140416$

Most system libraries in Debian 7 if I understand right are installed to /usr/lib
User avatar Steve Guilford
Registered Member
Posts
150
Karma
0

Re: Rendering with h264 crash

Sun Apr 20, 2014 3:28 pm
rulet111 wrote:
Steve Guilford wrote:Here's what I do:
export LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/lib
kdenlive
http://tldp.org/HOWTO/Program-Library-HOWTO/shared-libraries.html


So you installed kdenlive using script not to home?

Here is where I installed using script:

r@prime:~/kdenlive/20140416$ ls -l
итого 28
drwxr-xr-x 2 r r 4096 Апр 16 12:13 bin
drwxr-xr-x 15 r r 4096 Апр 16 12:10 include
drwxr-xr-x 6 r r 4096 Апр 16 12:13 lib
drwxr-xr-x 16 r r 4096 Апр 16 12:13 share
-rwxr-xr-x 1 r r 9557 Апр 16 12:13 start-kdenlive
r@prime:~/kdenlive/20140416$

Most system libraries in Debian 7 if I understand right are installed to /usr/lib


Sorry, that was not meant to be a literal example of what to do. Have a look on your system for conflicting libx264 libraries. You may have one in ~/kdenlive/20140416/lib. If so, use 'export LD_LIBRARY_PATH=~/kdenlive/lib" to override the link path and give kdenlive a try.
rulet111
Registered Member
Posts
30
Karma
0

Re: Rendering with h264 crash

Sun Apr 20, 2014 3:31 pm
Steve Guilford wrote: If so, use 'export LD_LIBRARY_PATH=~/kdenlive/lib" to override the link path and give kdenlive a try.


Yes, I tried, but that didn't helped.

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: andreas_k, Baidu [Spider], Bing [Bot], bszlrd, cylverbak, edward.81, elvisangelaccio, Exabot [Bot], Google [Bot], google01103, JesusM, koriun, La Ninje, MichaelTiebesl, namyrb, paulus3005, pedrorodriguez, rv8ter, scummos, sirsimon, stefanmeier, TheraHedwig, timorei, veqz, Yahoo [Bot]