Reply to topic

Since Update to 5.20.4 baloo did not find files any more

User avatar boospy007
Registered Member
Posts
183
Karma
0
OS
Since Update to 5.20.4 baloo did not find files any more if you have added CIFS/Sambashare to baloo. It works for a short time if i delet the whole index, but after some short time only a little icon is displayed in krunner or startmenu instead of search results.
If i search drectly in dolphin, i get nothing.

Balooctl say to me everting is fine:
Code: Select all
balooctl status
Baloo file indexing is not running
Total number of files indexed: 55,147
Files that are still being indexed: 0
Files that failed to index: 0
The current index is 40.78 MiB in size


What can we do, all us files are on shared storages with CIFS/SAMBA.

Best Regards
sebastian kenn
Registered Member
Posts
4
Karma
0
I've the same problem since some days,

KDE-neon, up to date (Plasma 5.20.4).
desktop-pc, local harddisk.

Few search-results where shown, some not, but files exist.

System-settings/filesearch:
filesearch is set active
filecontent is set active
hidden files is set active
Any Idea?
User avatar boospy007
Registered Member
Posts
183
Karma
0
OS
Yes it is really bad. Search for local files works fine.
User avatar gerdeg
Registered Member
Posts
20
Karma
0
OS
There are more problems with Baloo since that update. I use tags with some files:
--Sometimes baloo_file does NOT start after starting the computer, no tags of files are shown. 'balooctl enable' is necessary.
--Sometimes baloo_file DOES start, but the tags of files are not shown. 'balooctl purge' and a restart of Dolphin fixes that.
shayne
Registered Member
Posts
3
Karma
0
same here, since de last distro-update

Code: Select all
[email protected]:~$ balooctl status
Baloo File Indexer is not running


Code: Select all
[email protected]:~$ balooctl check
Started search for unindexed files
[email protected]:~$ balooctl monitor
Waiting for file indexer to start
Press Ctrl+C to stop monitoring


from the baloofilerc
Code: Select all
Basic Settings]
Indexing-Enabled=true

[General]
dbVersion=2
exclude filters=.obj,core-dumps,*.vhdx,*.vmdk,*.gmo,CMakeTmpQmake,*.gb,*.map,qrc_*.cpp,vbox.log,.pch,litmain.sh,node_modules,.npm,.git,conftest,.yarn,node_packages,*.omf,lost+found,CMakeFiles,*.po,*.moc,*.qmlc,*.pyo,CTestTestfile.cmake,*.a,*.vbox*,CMakeTmp,*.fasta,.histfile.*,*.vhd,CMakeCache.txt,confstat,*.m4,.svn,*.vm*,.yarn-cache,*.gcode,*.fna,__pycache__,*.class,config.status,.xsession-errors*,*.sql.gz,*.img,nbproject,*.sql,moc_*.cpp,*.qcow2,*.rcore,*.part,*.pc,ui_*.h,*.fastq,*.o,Makefile.am,*.db,*.orig,*.jsc,*.init,*.aux,autom4te,cmake_install.cmake,*~,*.nvram,*.rej,*.ini,*.swap,*.qrc,libtool,.uic,*.so,CVS,*.lo,lzo,*.fq,*.loT,po,*.csproj,*.elc,*.pyc,.hg,.bzr,.moc,*.faa,confdefs.h,_darcs,*.tmp,*.gbff,*.la,*.vdi
exclude filters version=5
first run=false
folders[$e]=/media/s2s/PersonneNoTitle/,/media/s2s/SD/,$HOME/
index hidden folders=true


Operating System: Debian GNU/Linux
KDE Plasma Version: 5.20.4
KDE Frameworks Version: 5.77.0
Qt Version: 5.15.2
Kernel Version: 5.8.0-3-amd64
User avatar boospy007
Registered Member
Posts
183
Karma
0
OS
Also with the default settings, baloo works only once after delete the whole DB. After relogin, no working baloo anymore. Regardless of whether network drives are included or not.
francisco_t
Registered Member
Posts
36
Karma
0
OS
When I use baloosearch's command in console the result is empty lines. Krunner also shows me the empty result and if I click on the empty result it gives an error.

It's like the data is in the DataBase but baloo shows it empty.
francisco_t
Registered Member
Posts
36
Karma
0
OS
My bug: https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=431293

If you want to complete it with any information.
User avatar boospy007
Registered Member
Posts
183
Karma
0
OS
Since the latest Applicationupdate it works again perfectly, also with networkdrives :) Thanks all!

 
Reply to topic

Bookmarks



Who is online

Registered users: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot], ipwizard, irfanhilmi, jmacleod, robertrathbone